Home / Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint

Information

Fusion Mineral Paint

 

Fusion Mineral Paint is your go to DIY Furniture and Decor Paint All in One.

FUSION™ MINERAL PAINT IS A PROFESSIONAL PAINT FOR THE EVERYDAY DIY’ER.

Use it on furniture, walls, floors, doors – every surface from wood, glass, metal, laminate, to plastic, leather (yes!), stone, and tiles. It’s really that versatile!

Easy to use, high coverage, and with a built-in top coat. Over 60 colours to choose from – there’s something for everyone!

Go from inspired to admired in a few hours. Add colour, reinvent and enjoy your time to create. Live with things you love and DIY the rest. Pick your project, bring home a pot of mineral inspiration, and Paint it Beautiful!

Fusion Mineral Paint ™ is a 100% acrylic paint with a matte gloss.

37 ml tester (good for 1 small plant pot, small tray) 1 m2

500 ml pot (good for 1 large cupboard) 7 m2

* Fusion gives a sleek finish and is very suitable for, among other things kitchens and doors.

Read the blog about Fusion Mineral Paint™ For more information.

Fusion Verf the GO-TO paint for furniture refinishing, furniture upcycling, and furniture restyling.

See the full collection

Fusion Mineral Paint ™ is a 100% acrylic paint with a matte gloss.

37 ml tester (good for 1 small plant pot, small tray) 1 m2

500 ml pot (good for 1 large cupboard) 7 m2

* Fusion gives a sleek finish and is very suitable for, among other things kitchens and doors.

Got a question? Send us a mesasge……

7 + 11 =

Fusion Mineral Paint

Nederlandse Info

Voordelen van fusion verf

Hoge weerstand tegen krassen en slijtage
Fusion verf staat bekend om zijn hoge weerstand tegen krassen en slijtage. Dit maakt het een uitstekende keuze voor oppervlakken die veel worden gebruikt, zoals deuren, kasten en tafelbladen. De verf blijft lang mooi en beschadigingen zijn nauwelijks zichtbaar.

Geschikt voor binnen- en buitengebruik
Fusion verf is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan goed tegen vocht. Hierdoor is het een populaire keuze voor het verven van tuinmeubelen, schuttingen en gevels.

Snel droog en overschilderbaar
Een ander voordeel van fusion verf is dat het snel droogt. Dit betekent dat je snel verder kunt werken en het project sneller af kunt ronden. Daarnaast is de verf ook overschilderbaar, wat betekent dat je het gemakkelijk kunt corrigeren als er iets misgaat.

Makkelijk aan te brengen
Fusion verf is gemakkelijk aan te brengen. Het heeft een gladde textuur en hecht goed aan verschillende oppervlakken. Dit betekent dat je geen speciale vaardigheden nodig hebt om het aan te brengen en dat het resultaat altijd mooi en egaal is.

Verkrijgbaar in diverse kleuren
Fusion verf is verkrijgbaar in diverse kleuren. Hierdoor kun je jouw project in elke gewenste kleur verven en past het altijd bij de rest van je interieur of exterieur.

Langdurige bescherming tegen corrosie
Tot slot biedt fusion verf langdurige bescherming tegen corrosie. Dit betekent dat het metaal of hout dat je verft, beschermd is tegen roest en andere vormen van corrosie. Hierdoor gaat het langer mee en blijft het er mooi uitzien.

Hoe moet ik beginnen met ververn?

 

Nederlandse Info

Voorbereiding van de ondergrond:

Voordat je begint met het aanbrengen van Fusion verf is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is, vrij van stof en vuil. Als de ondergrond al is geverfd, moet je deze eerst schuren en ontvetten voordat je met de Fusion verf aan de slag gaat.

Aanbrengen van de eerste laag:

Breng de eerste laag Fusion verf aan met een kwast of roller. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig verdeelt over het oppervlak. Het is belangrijk om niet te veel verf in één keer aan te brengen, anders kan dit leiden tot druipers en lelijke strepen. Laat de verf volledig drogen voordat je doorgaat naar de volgende laag.

Tussen drogen van de eerste en tweede laag:

Het is belangrijk om de verf goed te laten drogen tussen de eerste en tweede laag. Dit duurt meestal ongeveer 2-4 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het drogen van de verf.

Aanbrengen van de tweede laag:

Na het volledig drogen van de eerste laag kun je beginnen met het aanbrengen van de tweede laag Fusion verf. Breng deze laag op dezelfde manier aan als de eerste laag. Zorg ervoor dat je de verf weer gelijkmatig verdeelt over het oppervlak en niet te veel verf in één keer aanbrengt. Laat de verf weer volledig drogen voordat je eventueel doorgaat met het afwerken van de verf.

Eventueel afwerken met een beschermlaag:

Als je wilt dat de Fusion verf extra beschermd is, kun je ervoor kiezen om een beschermlaag aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met Fusion Tough Coat of Wax. Breng deze beschermlaag aan nadat de verf volledig droog is en volg de instructies op de verpakking voor het aanbrengen. Zo ben je verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat!

 

New Collection:

SOLD GALLERY

The pieces shown are already sold. I can recreate a similar piece for you. Or perhaps you have a piece at home you would like me to restyle? Please fill in the contact form or give me a call for a chat about what you are looking for.